diumenge, 1 de febrer del 2009

LES MENTIDES DE PINOTXO

Quan era petit tenia un conte de Pinotxo, me l’havia portat mon pare una vegada que havia estat malalt. Pinotxo era un personatge de fusta, no real, però era bonic veure que quan contava una mentida li creixia el nas i es ficava roig.

Eren mentides sense cap malicia, però encara així li creixia el nas, la “moraleja” era que no s’ha de contar mentides i que no era bo fer-ho. Es però ben evident que al mon real hi ha gent que ha vist que contant mentides no li creix el nas i han après a no ficar-se roijos, i poc a poc aquestes mentides van guanyant amb malicia i en molts casos en perversitat.

El cas més espectacular de les Terres de l’Ebre son el del senyors Sancho i Pallares, la veritat és que resulta dèficit veure en la seva cara quan diuen veritat o mentida, encara que es ven cert que diuen més mentida que veritat.

Jo a vegades me’n faig creus!, és que és molt difícil de entendre com es pot ser tan poc rigorós i respectuós amb la veritat, això si sempre buscant amb la picardia i malicia treure rèdit d’unes mentides que son tan evidents per la gent que coneix l’assumpte que clament el cel, però clar hi ha gent que no te informació, aquesta és la immensa majoria, i a aquesta gent van dirigides les mentides i l’engany.

Aquesta setmana hem tingut un exemple d’aquesta virtuositat en l’ús de l’engany, llàstima no ser ninots de fusta com Pinotxo!!, m’estalviaria tenir d’escriure aquestes ratlles. Però es ben clar que no ho és i he de reprendre aquest el meu escrit per deixar evidents les mentides d’aquest parell.

Primera mentida: El projecte de desenvolupament econòmic NO son dels municipis de Gandesa, Bot i Batea és de tota la comarca, i està fet amb el suport de les dos DOs del vi i del oli, amb gairebé la totalitat de cooperatives de la comarca i moltes empreses de l’industria i del turisme.

Segona mentida: El projecte NO és manca de lleialtat institucional, ja que els tres municipis, conjuntament amb les entitats anteriorment descrites, no han fet més que presentar-se a una convocatòria que estava publicada al Diari Oficial de la Generalitat quan hem pogut veure que el Consell Comarcal de la Terra Alta no volia presentar-se, ja que es evident que no se hi ha presentat.

Tercera mentida: La Lleialtat dels tres Ajuntament és clarísima ja que un cop resolta la convocatòria, i en roda de premsa donaven la possibilitat a tots els altres Ajuntament de la Terra Alta a formar part del projecte tant en l’actualitat com en el futur.

Quarta mentida: “Política clientelar o sectària” NO és presentar-se a una convocatòria pública, i evitar que es perdin uns diners que estaven destinats a la Terra Alta i als que el Consell Comarcal havia renunciat.

Cinquena mentida: La Secció de Ensenyament Secundari de Batea no es crea per 25 alumnes de Batea, si no que es per una línea sencera, es a dir per quatre cursos, si contem per una mitjana de 25 alumnes per curs serà per uns 100 alumnes.

Sisena mentida: El senyor Pallares diu de la SES “ ha denunciat que es faci amb els mateixos recursos econòmics que s’ha destinat a l’IES de Gandesa”. El finançament de la SES de Batea correspon a l’Ajuntament de Batea, en cap cas son recursos del IES de Gandesa, si no, que son recursos aportats per l’Ajuntament de Batea, en un important esforç econòmic.

Setena mentida: La SES de Batea diu Pallares “anirà en detriment de la millora de la qualitat del Centre de Gandesa”, és evident que la SES de Batea formarà part de l’IES de la Terra Alta, i que el que farà és que a la comarca hi hagin més mestres, i també menys xiquets per aula, es a dir, millorarà els ràtios de qualitat del centre, en benefici de tots els alumnes de la Terra Alta.
La implantació de la SES es farà curs a curs durant quatre anys per tal d’evitar qualsevol problema, buscant en tot moment millorar l’ensenyança a tota la comarca.

Vuitena mentida: Fer servir despectivament “a l’estil Paladella”, els que em coneixen saben que mai he governat el municipi mirant el color polític d’un o de l’altre, sempre he ajudat quan he pogut i he pres decisions pel be de tots mai d’uns pocs. A nivell de comarca crec que he contribuït a que s’ajudi a la practica totalitat de les cooperatives i he contribuït a tirar endavant molts projectes tant col·lectius com privats, sense mirar colors ni partits.

Podria seguir ficant en evidència al parell de “pinotxos”, ja que com he dit en diuen més de groses que de certes, però torno a lamentar i per acabar que no sigui cert el que als que diuen mentida els creixi el nas i es fiquin roijos, ... la gent ... la societat .... i també la política hi sortiria guanyant.

JOAQUIM PALADELLA CURTO

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

En este conte de Pinotxo mos falta saber qui és que fa lo paper de Gepeto.
En qualsevol cas, la Terra Alta necessita més unitat d'acció.
M'ha agradat saber de l'existència d'este bloc, que penso anar seguint regularment.
Salutacions.

Unknown ha dit...

Bona nit jo no he fet aquest comentari.jo vull venir a parlar amb vostè pq m'he trobat en una situació similar a la seva quan a la Generalitat. M'agradaria k em dónes hora de visita.gracies el meu tel es 648563627 em dic Gemma. Espero la seva resposta.